Скопското крило го пушта Заев низ вода (видеа)!?Русија го затвора Црното  море за странските и воени и државни пловила, да пристагнат до пристаништата на Украина….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

На макакедонската политичката сцена, како и на светската политичка сцена зоврива.

                              Денешниот протест покажа дека македонецот, македонскиот народ се буди.

                              На протестите немаше повик „до граѓаните“ повикот беше до македонскот народ.

                              Немаше говор на партијски лидери, но имаше поддршка и нивно присуство на протестот.

                              Но што му предхподеше на протестот:

                              Со дистинцирањето на Радмила Шеќиринска од понатамошните партијски функции, може да се анализира како дистицирање на скоппското крили и приврзаниците на поранешниот лидер на СДСМ Бранко Црвенковски од лидерот на СДСМ и премиерот Зоран Заев.

                              Од тие причини беше и одбивањето на директорот на државниот пазарен инспектират да не прими рамковни вработувања не е случајна, зборува за отказ на послушност на скопското крило на СДСМ на нивниот лидер Зоран Заев.

                              Премиерот И лидерот на СДСМ Зоран Заев влегува во период кога бебедноста ќе му биде загрозена, кога се можни обиди за ликвидација или атентати.

                              Не е лошо да го прочита текотот и слушне моето видео од мојата веб страница:

                              Русија од денес повлекува потег со кој на странски воени бродови и државни пловила им зџабранува пристап во руските теритирајални води на Црното море, со што и пристапот до пристаништата на Украина ќе бидат затворени.

                              За ова повеќе пишува порталот:

https://rs.sputniknews.com/rusija/202104241125175338-uprkos-negodovanju-zapada-rusija-zatvorila-deo-crnog-mora-za-strane-brodove/?fbclid=IwAR2sbcXN__JkM9tht1EQHVGIMvUs73_bo7Yq4zvwUTu6oG2fbHzJjaKowwY

Споделете
Tweet 20