Заев ќе го решава Косовското прашање (видо)!? Што се крие зад средбата Путин – Бајден, ќе се одржи ли?

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Премерот Зоран Заев по решавањето на македонскиот спор со Грција со „преспанскиот договор“, реши да и помогне на соседна Србија на ист начин да го решат спорот со Косово.

            Српскиот портал пишува за оргиналната идеја на премиерот Зоран Заев, која „сериозно“ ја земале во предвид, осбено по неговиот состаснок пред две години со српската опозиција во неговиот кабинет.

            За оргиналната идеја на премиерот Зоран Заев пишува српскиот портал „Спутњик“:

https://rs.sputniknews.com/analize/202106061125534238-srbija-dobila-dve-nove-ponude-za-kosovo-ne-zna-se-koja-je-bolja/

            Не ја знам причината, но мислам дека средбата Бајден – Путин ќе се одложи, можеби ме лаже чувството.

            Но, распоредот на планетите укажуваат за многу блокади на таа средба и несакани работи.

            Ова го читам од говорот на планметите на предсдателот на Руската Федерација Владимир Путин.

            Можеби лошо го читам говорот на пласнетите!?

Споделете
Tweet 20