Колумната на Путин внесе хаос на Западот, на Украина и удри шлаканица (видео)… Украина прв пат станува република во Советскиот Сојуз, по неговиот распад, а независност по распадот на СССР…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

 Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Како новинар аналитичар се обидов да ја најдам колумната на председателот на Руската Федерација Владимир Владимирович Путин.

              Некои делови од неговата колумна ми беа познати, но не целосно.

              Но, затоа пртоцесот на создавањето на Украина „како независна“ држава во овие граници солидно ми се поознати.

              Но, пред да ви го анализарам тој пат, ВИ препорачувам да го прочитате текстот или анализата на текстот, кој во целост ви го пренесувам.

              Текстот е на порталот https://inforuss.info/  излезе со наслов:

„Едно е јасно: Русија всушност беше ограбена“

              Еве го текстот во целост:

Тие велат дека првиот впечаток е најсилен. Затоа, ќе ги користам и емоциите, а не филтрите на гласот на разумот. Во исто време, ќе го преведам текстот на Претседателот на Руската Федерација од дипломатски на јазикот на широката маса.

Путин го кажа тоа што требаше да го каже. Го повторив она што веќе го кажав повеќе од еднаш.

Избрав рационализирани фрази.

Од гледна точка на учтивост, нема да најдете грешка.

Сепак, ние, поучени од советските власти да читаме меѓу редови, да гледаме меѓу очите, да погодуваме важни политички настани во земјата од балетот на Чајковски, едноставно не можеме да го согледаме напишаното без наше толкување.

Значи – како што јас лично го разбрав претседателот на Руската Федерација:

Ќе дојде помеѓу Русија и Украина е голема заедничка трагедија. Ова е резултат на нашите грешки и влијанието на надворешните сили.

Додека ги читав овие зборови, пред моите очи се појавија ликот на Дон Карлеоне и неговите зборови: „Јас не сум од оние што го распрснуваат своето пријателство и им го даваат на оние што не го ценат тоа.

Општеството те навредува на секој чекор и мора да издржиш, тешејќи се со знаење дека, ако останеш буден, секогаш доаѓа време кога најмалата личност може да му се одмазди на оној од чија страна е моќта “.

Отпрвин помислив – се чинеше.

Но, тогаш тој продолжи да читам и сфатив – не, асоцијациите беа точни.

▪️ Современа Украина е целосно идеја на советската ера. Во голема мера, тој беше создаден на штета на историска Русија.

Но, ова веќе повлекува да се претстави. „Ако не го сакате јазикот, менталитетот и религијата на населението, зарем не сте окупатор на оваа земја?

▪️ Руската Федерација ги препозна новите геополитички реалности. Таа направи многу за Украина да стане независна земја. Само заради ниските цени на гасот Украина заштеди над 82 милијарди долари.

Додаток на претходната фраза. Вие не само што сте напаѓачи, вие сте и слободни возачи!

              „Едно е јасно: Русија всушност беше ограбена.

Вие, Сумерите сте срања во друштво на останатите срања-граници, ограбени Русија. И мислиш дека можеш да се извлечеш од тоа?

▪️ Доколку се зачуваа економските врски со Русија, позитивниот ефект за Украина ќе изнесуваше десетици милијарди долари.

Сега Украина е најсиромашната земја во Европа.

Вие не сте само напаѓачи и паразити, вие сте и пијавки за педали!

▪️ Беа украинските власти кои ги потрошија достигнувањата на многу генерации. Украинските елити одлучија да ја оправдаат независноста на нивната земја со негирање на нејзиното минато, со исклучок на прашањето за границите.

Да, да, заебавачи, и од оние кои не треба да се размножуваат. Тие самите се разведуваат. Тие самите носат мебел, водовод и скапоцености од станот.

„Западот, далеку пред 2014 година, започна да се обидува да ја претвори Украина во„ антируска “. Тие не размислуваат за интересот на украинскиот народ. Во анти-рускиот проект нема место за суверена Украина.

Да, и документите за недвижниот имот беа извадени исто така, предавајќи ги на необичниот измамник, кој веќе избувна половина од светот.

На русите во модерна Украина се обидуваат да ги принудат да се одречат од своите корени. Јазикот и духовното единство беа на удар.

Тука на ова место се слушна далечното „Тие ги тепаат нашите!“

Крим и Донбас го отфрлија проектот „анти-Русија“. „Се повеќе сум убеден во ова: на Киев едноставно не му треба Донбас.

Да, и Донбас е исто така наш, раскини се!

„Никогаш нема да дозволиме нашите историски територии и луѓето блиски до нас кои живеат таму да се користат против Русија.

„Го наоѓаме во тоалетот – и го впиваме таму!

▪️ Вистинскиот суверенитет на Украина е можен токму во партнерство со Русија. „Заедно секогаш сме биле и ќе бидеме многу пати посилни и поуспешни. На крајот на краиштата, ние сме еден народ “.

Па јас лично би се згрозил кога ќе ме наречеа партнер. Застрашувачка формулација за секој што ја знае анегдотата за зајакот …

Но, оваа фраза е јасно за укроелитот. За обичната популација – последното:

Сега, овие зборови некои ги сметаат со непријателство. Може да се толкува како што сакате. Но, многу луѓе ќе ме слушнат. И ќе кажам една работа: Русија никогаш не била и нема да биде „анти-Украина“. И каква треба да биде Украина – тоа е на нејзините граѓани да одлучат.

Да, тоа е само совет да не го одложувате – да аплицирате за промена на државјанството. Дури и земајќи го предвид фактот дека тие се тепани не во пасошот, туку во лицето.

Моите анали за колумната следуваат во моето видео обраќањее:

Споделете
Tweet 20