Македонија е пред предвремени парламетарни избори(видео) заедно со локалните!? Моите новогодишни предвидувања на „Тв Сител“ тропнаа на врата…..

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Воопшто не ме изненадуваат уцените на ДУИ и нивниот лидер Али Ахмети, кој се заканува ако СДСМ не ги подржи на локалните избори ќе падне владата, ќе дојде до предвремени парламетарни изјави заеедно со локалните.

              Другиот кололицуинен партнер на СДСМ и премиеррот Зоран Заев БЕСА исто така најувуваат излегувањњее од владата ако СДСМ ги подржи Дуи на локалните избори.

              Со текстот ви го постирам видеото, поточно мојот новогодишен прилог за „Тв сител“ каде јасно укажувам дека оваа година очекувам предвремени парламетарни избори заедно со локалните.

              Во видеото јассно укажувам дека владата може да паде во периодот од 21-јуни до 17 октомври:

              Деновиве изјавите што доаѓаат од ДУИ, БЕСА, СДСМ и другите партии, јасно зборува за можен брз пад на владата.

              Ако аналитички се погледне ситуацијата, падот на владата најмногу би му одговарало на СДСМ и нивниоот лидер и премиер Зоран Заев. Со падот на владата и да ги изгуби изборите, ќе биде заштитен со пратенички имунитет, но и како лидер на една од најголемите партии.

              Соогледувајќи ја економската, финасиската состојба, не само кај нас, во целиот свет, било кој да ги добие изборите ќе се најде пред гневот на народот, бидејќи државната каса е празана, а ќе нема од каде да се барат кредити, пари –ММФ е пред банкрот.

              Предстојат многу бурни настани, но за нив во некој од следните текстови или мое видео обраќање….

Споделете
Tweet 20