Хрвтска и Грција ќе го јадат стапот од Русија.. Последната крстоносна војна ја започна Наполеон Бонапаррта, Укрина е почетокот и крајот на крстоносната војна….

ХОРОСКОП КРАЈНИ(ЧКИ

Пишува и видео: Илија Бошков ш Крајнички

Настаните на светската политичка сцена се разголуваат, се повторува сликата пред почетокот на втората светска војна, каде повеќе западни па и балкански земји се придржија на Хитлер (Бугарија, Ромаманија, Грција…) самата Југославија, поточно СХС потпишува пакт со Хитлерова Германјија, по што доаѓа до демонстрации на нареодот „подобро гроб отколку роб, подобро војна отколку пакт).

Истата слика ја гледаме и денес, кога англосаксаонскиот свет со своите вазали одат во отворен судир со Русија, повторно финансиер е Роштилд, банкарското лоби.

              Почетокот на последната крстоносна војна запопна со Наполеон Бонапарта, со инвазија на Русија преку Украина, продолжи преку Хитлер, кој исто така војната против СССР ја започнува преку Украина.

              Во меѓу двете светски војни преку Владимир Илич Ленин евреин и британски шпијун, која се уфрла со блиндиран воз од Германија, со цел Руската иМпррија да се покори прекиу „Октомвријската Револуција“..

              Познавајќи ја добро историјата преддседаљтелот на Рускаа Федерација Владимир Путин одлучи прв да го превземе чекорот. Како што самиот вели улицата го научила, колку да е силен непријателот треба прв да удриш….

              Хрватска и Грција не ја научија лекцијата од втората светска војна, гршките ги повторуваат што сксапо ќе ги чини. Грција ќе се распадне, хрватите можат да ја изгубат државата, во најмала рака Далмација… Макрон ќе ја распадне франција….

              Повеќе во видеото…  

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20