ЈАНКО БАЧЕВ ТВРДИ: „СПАСОВСКИ НАРЕДИ ТЕПАЊЕ НА НАРОДОТ“!

ЈАНКО БАЧЕВ ТВРДИ: „СПАСОВСКИ НАРЕДИ ТЕПАЊЕ НА НАРОДОТ“! Бачев тврди дека по наредба на министерот Оливер Спасовски се тепани македонските граѓани, кои мирно протестираа против договорот за промена на вековното и уставно име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Исто така тврди, дека составот на полицајците што го тепале народот, 90

повеќе »»

САД СЕ НАОЃА ПРЕД ЕКОНОМСКИ КОЛАПС!

САД СЕ НАОЃА ПРЕД ЕКОНОМСКИ КОЛАПС!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Пред три години, во моето интервију за порталот „ТОЧКА“ јасно укажав дека се наоѓаме пред банкарска година. Во истата гходина, Швајцирија која е создадена од три кантоана: Италијански, Германски и Француски. Швајцарија е банкарска

повеќе »»

МЕДИУМИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРЕНЕСУВАТ: „НАТО СЕ РАПАЃА“!

МЕДИУМИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРЕНЕСУВАТ: „НАТО СЕ РАПАЃА“!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Драги пријатели, следејќи глобалната политичка сцена, забележувам, моето предвидување за распаѓање на НАТО полека се остварува. Британскиот „ТАЈМС“ пренесува, дека НАТО алијансата воено е силна, но политички е пред распаѓање. Укажува, дека во

повеќе »»

РУСИЈА НЕ ПОДРЖУВА ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО!

РУСИЈА НЕ ПОДРЖУВА ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Министерот за надворешни работи на Руската федерација министерот Лавров јасно кажа „Нема  да дозволиме друг да им кажува на македонците како ќе се викаат! Ќе подржиме само решение избрано од народот! Договорот што го склуичија

повеќе »»

МИЦКОВСКИ Е СОУЧЕСНИК НА ЗАЕВ!

МИЦКОВСКИ ИЕ СОУЧЕСНИК НА ЗАЕВ!   Пиошува: Илија Бошков Крајнички   Драги пријатели, веднаш по насместениот конгрес во Валандово, кажав „Мицковски е човек на Бејли“! Во неколку мои постоиви, јасно кажав Мицковски и Заев работат сихнозирано – двајцата одработуваат за Бејли! Мицковски на Заев му го чува

повеќе »»