ТАЈНАТА НА АУРАТА – НЕЈЗИНИТЕ БОИ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ТАЈНАТА НА АУРАТА –  НЕЈЗИНИТЕ БОИ!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички Боите и нијансите на емоциите и мислите, темпераментот и карактерот, здравјето и болеста, духовната состојба… сето тоа се гледа во аурата на човекот.            Латинскиот збор “аура” означува зрак, посебно зрак во благо движење, односно

повеќе »»

ВО СПОМЕН НА БАБА ВАНЃА – СРЕДБА СО БАБА ВАНЃА! Пишува: Илија Бошков Крајнички

ВО СПОМЕН НА БАБА ВАНЃА – СРЕДБА СО БАБА ВАНЃА!   Пишува: Илија Бошков Крајнички Драги пријатели утре се навршуваат 22 години од смртта на познатата јасновидка „БАБА ВАНЃА“. Во спомен на Баба Ванѓа, повторно ви го постирам текстот „СРЕДБА СО БАБА ВАНЃА“, кој го објавив на

повеќе »»

БОЈКО БОРИСОВ: „НЕ СУМ ХОМЕСУКСУАЛЕЦ, НО НЕ БЕГАМ ОД ЕКСПЕРМЕНТИ СО МАЖИ“, ЈУНКЕР ПАДНА НА ШАРМОТ НА БОРИСОВ – ЗАЕВ САМО ГО ПОДЛАЖА БОРИСОВ! Пишува Илија Бошков – Крајнички

      БОЈКО БОРИСОВ: „НЕ СУМ ХОМЕСУКСУАЛЕЦ, НО НЕ БЕГАМ ОД ЕКСПЕРМЕНТИ СО МАЖИ“, ЈУНКЕР ПАДНА НА ШАРМОТ НА БОРИСОВ – ЗАЕВ САМО ГО ПОДЛАЖА БОРИСОВ! Пишува Илија Бошков – Крајнички  Драги пријатели, медиумите на Европската Унија, јавуваат за романса помеѓу председателот на европската комисија г-дин

повеќе »»

ЛИДЕРОТ НА ЛЕВИЦА АПАСИЕВ, УЧЕСНИК НА „ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА“, ПОДНЕСЕ ИНЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД, УСТАВНИОТ СУД ДА ГО ПОНИШТИ, ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, МИЦКОВСКИ ЌЕ ЧЕКА ДО 10 СЕПТЕМВРИ – УПАСТВА КАКО ДА СЕ ИЗЈАСНИ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ЛИДЕРОТ НА ЛЕВИЦА АПАСИЕВ, УЧЕСНИК НА „ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА“, ПОДНЕСЕ ИНЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД, УСТАВНИОТ СУД ДА ГО ПОНИШТИ, ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, МИЦКОВСКИ ЌЕ ЧЕКА ДО 10 СЕПТЕМВРИ – УПАСТВА КАКО ДА СЕ ИЗЈАСНИ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички Драги пријатели, ви предласгам да ја слушнете изјавата на

повеќе »»

МИЦКОВСКИ ДОБИ 2 ШЛАКАНИЦИ, ЕДНАТА ОД АНКЕТАТА ЗА РЕЈТИНГ НА ПАРТИЈАТА – ВТОРАТА ОД СТЕВЧЕ ЈАКИМОВСКИ! Пишува. Илија Бошков – Крајнички

МИЦКОВСКИ ДОБИ  2 ШЛАКАНИЦИ, ЕДНАТА ОД АНКЕТАТА ЗА РЕЈТИНГ НА ПАРТИЈАТА – ВТОРАТА ОД СТЕВЧЕ ЈАКИМОВСКИ! Пишува. Илија Бошков – Крајнички Драги пријатели, ви препорачувам внимателно да ја поглчеднете дебатна емисија на Тв Алфа, каде учествуваа политикологот кој врши анкети г-дин Божиновски, прставникот на агенцијата, која направила

повеќе »»

Обичаи и традиции ТИБЕТАНСКИ МЕТОДИ НА ПРОРОКУВАЊЕ! Пишува:Илија Бошков – Крајничкии

Обичаи и традиции ТИБЕТАНСКИ МЕТОДИ НА ПРОРОКУВАЊЕ!   Пишува:Илија Бошков – Крајничкии   Од што се и како Тибетанците ја “читаат” својата судбина? Одговорот е исто така прашање: А од што не? Од природата, од предметите, од духовите… Во тибетанскиот народ се уште е жив обичајот да

повеќе »»